Flygäventyr

Flygäventyret: Den dåliga vingen!

Här kan du läsa mer om flygäventyret med det ultralätta flygplanet Ev-97 Eurostar årsmodell 2007. SE-VLK mellan Borglanda flygfält på Öland och Tammerfors i Finland. Resan gjordes av Janne och hans son John.

Inledning: Orsak

Allt började med en incident med ett Danskt Eurostar Ev-97 som tappade vingen!!! Du kan läsa om det HÄR. Tydligen visade det sig att det förmodligen finns fler Eurostar med konstruktionsfel i vingen. Man kallar in dom som har Eurostar för att testa vingarna. Av någon lustig anledning fick vi inte veta detta. Inga papper eller information. Fick veta det av vår flyglärare att dom nyligen hade test för Eurostar i Siljansnäs som vi missat. Detta ledde till att vi var tvungna att ta oss till Tammerfors i Finland som Janne med kontakter och ansträngningar lyckades fixa.

Flygäventyret

Själva resan är rätt händelserik och intressant med många fina bilder och beskrivningar och ni kan ta del av äventyret på Facebook eller via den här länken: Flygäventyret

Slutet

Resan slutar inte riktigt som vi hoppades på. Faktum är att vi är väldigt glada att denna resa gjordes. Testerna visade sig att ena vingen var helt ok. Men den högra vingen var bland dom sämsta värdena som dom hade uppmätt! Snacka om snopet. Vingen skickas därför tillbaka till Evektor för ombyggdnation. Proceduren beräknas ta ca 1 månad så vi hoppas på att komma upp i luften igen under Augusti.

Fortsättning följer…

Vi fick ju inte flygplanet med oss hem utan den står i en hangar i Tammerfors i finland. Det betyder att äventyret ännu inte är slut. När tiden är inne kommer ni kunna läsa fortsättningen på den här resan här. Tills dess önskar jag er en skön och härlig sommar och stort tack till Janne och John som genomförde resan.

Nu har fortsättningen kommit 3 månader senare. Klicka här!